Közélet

Gyöngyszem lett a nevesincs terecske a szegedi evangélikus templomnál

Gyöngyszem lett a nevesincs terecske a szegedi evangélikus templomnál

2014. január 23., csütörtök
Gyöngyszem lett a nevesincs terecske a szegedi evangélikus templomnál
terfelujitas01_gs

A szegedi evangélikus templom előtt tér felújítási munkálatai a célszalag elé érkeztek, a terület 11 millió forintból kapott új ruhát. A beruházás 2013 decemberében kezdődött.

Az

evangelikus.hu hasábjain

arról ír, hogy a szegedi evangélikus templom előtti tér korábban eléggé elhanyagolt, szemetes volt. A zöld rész elgazosodott, gondozatlan volt, a régi kőkockák részben kifordultak helyükről, részben erősen töredezettek voltak. A terecske magán viselte a gazdátlanság és az elhanyagoltság minden jegyét, és ez így nem volt méltó egy szép város evangélikus templomához. Azért sem, mert éppen 2013. évében sikerült igazolni az Evangélikus Országos Levéltár és a helyi gyülekezeti dokumentumtár alapos kutatásával, hogy ezt az épületegyüttest (templom, parókia, gyülekezeti ház) a híres építészprofesszor,

Schulek Frigyes

tervezte. Felmerült az igény arra is, hogy a Tisza Lajos körút és a Kazinczy utca határolta terület hivatalosan is térré válhasson. A felújítást a körzet képviselője,

Haág Zalán

(Fidesz-KDNP) kezdeményezte, aki lakossági kérésre képviselői indítványt nyújtott be a terület rehabilitációjára, amit támogatott a testület. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai végezték a munkák jelentős részét. A területet 220 négyzetméter klinkertégla-burkolattal, 120 négyzetméter kiemelt ágyású díszkerttel, valamint vörösfenyő burkolatú padokkal és kerékpártámaszokkal láttál el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.