Közélet

Cukiság: minden napra egy szegedi lufi

Cukiság: minden napra egy szegedi lufi

2014. január 18., szombat
Cukiság: minden napra egy szegedi lufi
lufi1

Különleges projektbe kezdett Csatai Gergő lufizsonglőr, idén minden nap egy-egy újabb lufifigurát tölt fel az internetre.

A fiatal szegedi lufihajtogató nagy fába vágta a fejszéjét, blogot indított, és minden nap más és más figurát tölt fel a világhálóra.

Csatai Gergő

kreatív kihívásnak szánta saját magának a projektet, s mivel imádja a lufihajtogatást, mint elmondta, így legalább minden nap foglalkozik vele. A lufizsonglőrként ismert fiatal nem tart attól, hogy kifogyna az ötletekből, záporoznak a kérések és elképzelések, melyek mindegyikét igyekszik majd az év folyamán megvalósítani. „Pókot, vonatot, szuperhőst, kisvakondot” – sorolta, mi mindent kértek eddig tőle. Gergő 2010-ben kezdett el lufihajtogatással foglalkozni, egy gyermekzsúr szervező cégnél dolgozott, és ott kérték, hogy tanulja meg, mert nagyon sok programnál igénylik. Eleinte az internetről tanulgatta a fortélyokat, majd egy nemzetközi léggömbmodellező tanfolyamra is beiratkozott 2012-ben. „Imádom ezt csinálni, hiszen bármit meg lehet valósítani lufikból. Egészen érdekes elképzelések is vannak, egy kislány például szárnyas pegazus egyszarvút kért hintóval együtt, ami feladta a leckét. Nagyon emlékezetes volt egy ikerpár is, egyikőjük egy pohár kólát, a másik fiúcska pedig egy pohár narancslevet kért lufiból” – mondott példákat a gyerekek olykor furcsa kéréseire. Mostani projektjével, a Napilufival kapcsolatban elmondta, igyekszik több napra előre dolgozni, és várja a kéréseket is

a blogon

, reméli, mindenkinek az elképzelését meg tudja valósítani 2014 folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.