Közélet

A NAV kiemelten ellenőrzi a dohánytermékeket tartalmazó postacsomagokat

A NAV kiemelten ellenőrzi a dohánytermékeket tartalmazó postacsomagokat

2014. január 5., vasárnap
A NAV kiemelten ellenőrzi a dohánytermékeket tartalmazó postacsomagokat
dohanyzas_cigaretta

Kiemelten ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a dohánytermékeket tartalmazó belföldi postacsomagokat az illegális dohánykereskedelem visszaszorítása érdekében - közölte a szervezet vasárnap a Facebook-oldalán. A közlés szerint eddig országosan 20 millió forint értékben több mint másfél tonna adózatlan dohányterméket foglaltak le a pénzügyőrök.

A NAV tájékoztatása szerint az ellenőrzés során azon csomagokat, amelyek valószínűsíthetően olyan dohánygyártmányt tartalmaznak, amelyek után nem fizették meg az adót, a vámhivatal átvilágítja és a visszaélések megakadályozása érdekében visszatartja, miközben ellenőrzi a feladót, valamint a címzettet is. Emlékeztettek arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében, aki "adózás alól elvont" jövedéki terméket birtokol, értékesít, felhasznál, vagy amelyet nem vámkezeltek, a termék mennyisége után bírságot fizet, a jövedéki terméket pedig lefoglalja a NAV. A dohánytörvény alapján aki dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság, vagy engedély nélkül dohányárut üzletszerűen értékesít, 5 milliótól 500 millió forintig terjedő bírsággal sújtható. A hivatal közlése szerint a legtöbb adózatlan dohányterméket elsősorban az ország legnagyobb dohánytermelő vidékén, az Észak-alföldi régióban foglalták le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.