Közélet

Száz tehetséges szegedi egyetemistát támogat az önkormányzat

Száz tehetséges szegedi egyetemistát támogat az önkormányzat

2013. december 12., csütörtök
Száz tehetséges szegedi egyetemistát támogat az önkormányzat
SZS20131212_varosi_osztondij_atado_012

Immáron tizenötödik alkalommal írta ki városi ösztöndíj pályázatát a szegedi önkormányzat, amelynek keretében 100 kiemelkedő eredményt elérő, 26 éven aluli, legalább másodéves szegedi hallgatónak ítéltek oda tíz hónapon keresztül havi tízezer forintról szóló támogatást. A diákok a városháza dísztermében csütörtök délután tartott díjátadón vehették át okleveleiket.

Az ünnepi eseményen részt vett

Kardos János

, a Szeged Megyei Jogú Város Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály irodavezető-helyettese,

Badó Attila

tehetséggondozásért felelős rektori megbízott, illetve

Keresztes Ábel

, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat általános alelnöke. Kardos János beszédében kifejtette, a már 1999 óta működő városi ösztöndíj annak a felismerésnek hivatott jelét adni, hogy Szeged városa az universitas nélkül bizonyára kevesebb lenne. Mint kitért rá, reményeik szerint ez a támogatás segíthet abban, hogy az egyetem legtehetségesebb hallgatói a városban maradjanak és tevékenykedjenek a jövőben. Badó Attila elmondta, a jelenlévő fiatalok mind azért kapták az elismerést, mert teljesítményükkel rászolgáltak arra. Hozzátette, örömteli, hogy Szeged a magyar felsőoktatási csökkenő anyagi lehetőségei mellett is kitart a Szegedi Tudományegyetem mellett, és reméli, ez a későbbiekben is így marad. A hallgatók részéről a Bölcsészettudományi Kar hallgatója,

Tari András

mondott köszöntőt, amelyben arról tett társai nevében is ígéretet, a jövőben igyekeznek meghálálni az önkormányzat bizalmát. A díjazottak között az SZTE mellett a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola is képviseltette magát. Az ünnepség fényének emeléseként a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kisiskolásai adtak elő rövid műsort a megjelentek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.