Közélet

Megváltozott munkaképességűek portékáit kínálják az Árkádban + FOTÓK

Megváltozott munkaképességűek portékáit kínálják az Árkádban + FOTÓK

2013. december 9., hétfő
Megváltozott munkaképességűek portékáit kínálják az Árkádban + FOTÓK
segito_vasar_rossmann06_gs

Országszerte csaknem húsz Rossmann üzletben nyílt meg a Segítő Vásár, amely a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek termékeit kínálja. December 15-ig az Árkádban a SZEFO és a vásárhelyi városellátó portékáiból válogathatunk karácsonyra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma négy évvel ezelőtt indította útjára a Segítő vásár programot azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élők által készített, jó minőségű termékekre. Hogyha a Segítő Vásárlás védjeggyel ellátott terméket választjuk, azzal a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató szervezeteket, a hátrányos helyzetűek elhelyezkedését támogathatjuk. Az országos méretűvé bővült programot a Salva Vita Alapítvány vezetésével idén a vidéki nagyvárosokra is kiterjesztették. Tovább bővítve a programot, a Csongrád Megyei Kormányhivatal szorgalmazására a Rossmann üzleteiben is megnyílt a vásár: Szegeden az Árkád központjában SZEFO Zrt. és a Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. portékáiból válogathatunk karácsonyra. "Gyakran egy-egy hétköznapi használati tárgyról meg sem mondanánk, hogy az itt képviseltekhez hasonló, fogyatékkal élőket foglalkoztató szervezetek készítik. Egy kis segítséggel ezek a munkavállalók ugyanolyan minőségi termékek előállítására képesek" - mondta az üzletben

Fülöp Attila

Család és Esélyteremtési Politikáért Felelős helyettes államtitkár. A kormány ennek szellemében kiemelt figyelmet fordít a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésének támogatására, a rehabilitációs kártyának köszönhetően közel húszezren jutottak munkahelyhez országszerte.

Flórián László

, a Rossmann ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: bízik benne, hogy a kezdeményezés hagyománnyá válik üzletükben, hisz a vásár nem csak a vásárlók, de a dolgozók számára is pozitív példával szolgálhat. A közel nyolcszáz megváltozott munkaképességűt foglalkoztató SZEFO Zrt. textiltermékekkel költözött ki a vásárra, míg az egykor Hódfóként ismert városellátó vásárhelyi népi hímzéssel ellátott termékekkel - bőrdíszművek, kulcstartók, pénztárcák és díszek - képviseltetik magukat. A szegedi mellett Győr, Pécs, Debrecen, Szolnok, Békéscsaba, Miskolc és Hódmezővásárhely Rossmann-üzletei is a kezdeményezés mellé állnak. Az üzletben december 15-ig találjuk meg a termékeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.