Közélet

Ismét közgyűlés előtt az IKV-s bérlemények ügye

Ismét közgyűlés előtt az IKV-s bérlemények ügye

2013. december 29., vasárnap
Ismét közgyűlés előtt az IKV-s bérlemények ügye
kozgyules07_gs

A 2014-es évet rendkívüli közgyűléssel kezdik a képviselők, január harmadikán egyetlen napirendi pontot tárgyalnak, egy Széchenyi téri és Kölcsey utcai IKV-s bérlemény cseréjét.

A Vagyongazdálkodási Bizottság munkáját

még a nyár folyamán kritizálta

Solymos László

MSZP-s alpolgármester, szerinte egy Széchenyi téri palota szisztematikus átjátszásában vállal szerepet. A Széchenyi tér 2/A szám alatti 255 négyzetméteres üzlethelyiség bérlője a Kölcsey utca 10. szám alatt egy 350 négyzetméter alapterületű üzletet szeretett volna bérelni. Solymos közlése szerint az IKV-s épületet a cég ügyvédjének közeli hozzátartozóinak akarják kijátszani. Az IKV Zrt. első embere

nyílt levélben reagált

Solymos állításaira. Nagy Ferenc elnök-vezérigazgató leszögezte, hét éve üresen álló ingatlant bérelne a bérlő, kétszer annyi bérleti díjért, mint amit eddig fizetett. "Ezt a Vagyongazdálkodási Bizottsági döntést megvétózta Botka polgármester úr, mely jó példa a polgármester és az alpolgármester ingatlangazdálkodásunkat gátló, akadályozó magatartására" – írta

Nagy Ferenc

.

Botka László

MSZP-s városvezető júliusban függesztette fel a Vagyongazdálkodási Bizottság határozatát, és a jelen előterjesztésből is arról ír, hogy az önkormányzat érdekeit sértette a bizottsági határozat. Az ügy a szeptember 20-i közgyűlés napirendi pontjai között is szerepelt, ám akkor a napirendet nem fogadta el a közgyűlés. „Nem értem, miként kerülhet ez az ügy a közgyűlés elé, ha jól számolom, akkor negyedjére” – reagált a Fidesz szegedi elnöke.

Gyimesi László

emlékeztetett, ha készültek szakértői vélemények, akkor az abban leírtakat kell figyelembe venni, nem a közgyűlés feladata az ingatlanok értékbecslése. Hozzátette, amennyiben ezek nem voltak megfelelőek, akkor az törvénysértésnek minősül, s ez megint csak nem közgyűlési hatáskör, hanem a bíróságra tartozik. "Egy dolog viszont tényként állítható, a polgármesteri huzavona miatt eddig 3,5 millió forint kár érte a várost" – szögezte le Gyimesi. A rendkívüli közgyűlés január 3-án kilenc órakor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.