Közélet

Fogyatékkal élőket ajándékozott meg Bohács + FOTÓK

Fogyatékkal élőket ajándékozott meg Bohács + FOTÓK

2013. december 19., csütörtök
Fogyatékkal élőket ajándékozott meg Bohács + FOTÓK
bohacs_zsolt_adomany11_gs

Egy karácsonyi dallal köszönték meg a Dr. Waltner Károly Otthon lakói Bohács Zsolt ajándékait. A fideszes országgyűlési képviselő székeket és ágybetéteket vitt az Agyagos utcába, mellyel az ott élők mindennapjait szeretné szebbé tenni.

„Úgy gondolom, minden karácsonykor segítenünk kell azokon az embereken, akik rászorulnak. Minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy támogassunk másokat, ezért hoztam adományokat a Dr. Waltner Károly Otthon lakóinak” – fogalmazott

Bohács Zsolt

. A fideszes országgyűlési képviselő egyeztetett az otthon vezetőjével, és

Szűcs Péter

kérésének megfelelően székeket, valamint speciális huzatokat és matracokat vitt az intézménybe. Bohács hozzátette, az itt élők mindennapjait szeretné komfortosabbá tenni, és nem először támogatja az Agyagos utcai otthon lakóit. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szegedi Dr. Waltner Károly Otthonának igazgatója elmondta, az intézetükben jelenleg közel százötvenen laknak. Mindegyikük fogyatékkal él, van, aki enyhe, míg mások középsúlyos, nagyon súlyos szellemi fogyatékossággal. „Január elsejétől a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz kerültünk, ők a működésünkhöz szükséges feltételeket biztosítják, de minden adomány nagy öröm számunkra, hiszen vannak olyan lakóink, akik egész nap fekszenek, ezért fontos, hogy speciális matracok legyenek az ágyakban” – magyarázta Szűcs Péter. Az Agyagos utcai intézmény lakói idén is műsorral készülnek a karácsonyra, és mint megtudtuk, természetesen mindannyiuk kap ajándékot. Szűcs Péter elmondta, vannak, akiket rendszeresen, másokat csak az ünnepek idejére visznek haza a lakók közül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.