Közélet

Felvidéki költő kapja a Balassi-kardot Bálint napon

Felvidéki költő kapja a Balassi-kardot Bálint napon

2013. december 9., hétfő
Felvidéki költő kapja a Balassi-kardot Bálint napon

Első alkalommal kapja felvidéki költő, Kulcsár Ferenc a Balassi Bálint-emlékkardot. Az irodalmi elismerést, amelyet tizennyolcadszor ítéltek oda, a Dunaszerdahelyen élő poéta 2014-ben veheti át.

Az elismerést hagyományosan február 14-én, Bálint-napon adják át a magyar fővárosban - tájékoztatta az MTI-t

Molnár Pál

, a díj alapítója. A kitüntetésről december 7-én Budapesten határozott a korábbi díjazott költőkből álló testület, a döntésről

Buda Ferenc

elnök értesítette a felvidéki irodalmárt. A 64 éves

Kulcsár Ferencnek

a közeljövőben jelenik meg a Mindig című, összegyűjtött verseit tartalmazó mintegy ötszáz oldalas kötete. Az irodalmi díj másik kitüntetettjéről, a Balassi-verseket anyanyelvére átültető külföldi műfordítóról korábban született döntés, eszerint Sander Liivak, 41 éves észt irodalmár veheti át februárban Budapesten Balassi szablyáját. A Balassi Bálint-emlékkardot idén februárban Kalász Márton magyar költő és Jean-Luc Moreau francia műfordító kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.