Közélet

Fellobbant a második gyertyaláng a Marson + FOTÓK

Fellobbant a második gyertyaláng a Marson + FOTÓK

2013. december 8., vasárnap
Fellobbant a második gyertyaláng a Marson + FOTÓK
mars_ter_advent_18_gs

Dalpremierrel köszöntötte Tabatabai Nejad Flóra advent második vasárnapját a Mars téri piacon, ahol a koszorún a gyertyát Mikler Roland és Tatai Péter, a Pick Szeged kézilabdásai gyújtották meg.

Két gyönyörű dallal készült advent második vasárnapjára az Ének Iskolájának fiatal tehetsége,

Tabatabai Nejad Flóra

. A remény gyertyájának meggyújtása előtt elénekelte a nagycsarnok előtt egybegyűlteknek a Csendes éjt, illetve most először csendült fel a Csillag tükör című dal, amit Flórának írt

Németh Sándor

. A spanyolok is hasonlóan készülnek a karácsonyra, mint hazánkban, ott is fenyőt állítanak és összegyűlik ilyenkor a család – tudtuk meg

Juan Carlos Pastor

vezetőedzőtől a Mars téri piacon. A Pick Szeged kézilabdacsapatának trénerét

Marko Krivokapics

másodedző és két kiváló kapus,

Mikler Roland

és

Tatai Péter

kísérte el az adventi gyertyagyújtásra. A spanyolországi szokásokkal kapcsolatban Juan Carlos Pastor elmondta, január hatodika az ünnep fénypontja, akkor érkeznek a háromkirályok ajándékokkal. A családok előtte bábukat készítenek, s a kis Jézushoz napról napra közelebb teszik az ajándékokkal érkező háromkirályokat.

mars_ter_advent_16_gs

Tatai Péteréknél mindenkinek megvan a saját feladata az ünnepi készülődésben. Nagyon szeretik és várják az év ezen időszakát, fontos ünnep családjukban. „Ilyenkor talán még boldogabbak tudnak lenni az emberek” – fogalmazott a kapus. Mikler Rolandéknál nagy a nyüzsgés az ünnepek környékén, ő dunaújvárosi, míg párja gödöllői, így sokat utaznak. A kapus elmondta, igyekeznek minél több időt tölteni a családdal, de december 27-én kezdik a felkészülést az Európa Bajnokságra, így pihenésre nem lesz sok idejük a Pick Szeged kézilabdásainak. Folytatódik az adventi adománygyűjtés is a Mars téri piacon. A nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli hídján várják a felajánlásokat, ezúttal az ÁGOTA Alapítvány hátrányos helyzetű, veszélyeztetett gyermekeinek és családjaiknak segítenek.

Erdei Péter

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, december 15-éig várják a felajánlásokat 8 és 13 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.