Közélet

Down-szindrómás gyermekekkel karácsonyozott az egyéves Agóra + FOTÓK

Down-szindrómás gyermekekkel karácsonyozott az egyéves Agóra + FOTÓK

2013. december 14., szombat
Down-szindrómás gyermekekkel karácsonyozott az egyéves Agóra + FOTÓK
agora_karacsony10_gs

Saját maguk adták elő karácsonyi műsorukat a Down-szindrómások a Szent-Györgyi Albert Agórában péntek délután. A gyermekek egy-egy verset, dalt adtak elő a karácsonyi ajándékért cserébe, volt aki gitárjátékkal is készült.

Immár hagyományszerűen rendezte meg Adventi ünnepségét a szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány, melynek idén a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriuma adott otthont. A karácsonyi ünnepségre közel negyven Down-szindrómás gyermek látogatott el családjával, akiknek mind jutott egy-egy ajándékcsomag: ehhez azonban a kicsiknek egy rövid produkciót is be kellett mutatniuk! "Már a számát sem tudom, hogy hányadik alkalommal rendezzük meg ezt a Szivárvány Adventet, amelyre idén három megyéből is várjuk a kicsiket. A 36 ajándékozott gyermek mellett önkénteseinket is meghívtuk, hogy megköszönjük nekik az egész éves munkájukat" - tudtuk meg

Patyik Gabriellától

, a Szivárvány Szülő Alapítvány elnökétől. Cégként a Szegedi Vásár és Piac is a Down-szindrómás gyermekek ügye mellé állt, rajtuk kívül rengeteg magánszemély adományozásának köszönhetően telhettek meg az ajándékokat rejtő szatyrok. Az emeleten maguk is készíthettek finomságokat a gyermekek, megmutatták nekik, hogyan kell mézeskalácsot sütni és szaggatni, valamint marcipánfigurákat, díszeket is formázhattak.

Az egybegyűlteknek szicíliai marionett-bábokkal adtak elő betlehemes játékot, majd magukon az ajándékozottakon volt a sor: mindegyik gyermeknek egy-egy rövid előadást kellett bemutatnia a csomagjáért, melyet a kicsik bátran be is vállaltak. Sokan verssel, vagy karácsonyi dallal készültek, de akadt olyan is, aki a gitárján zenélt a közönségnek. Végül saját magukat szórakoztatták el a gyermekek, melyek mindegyike megérdemelten vehette át a meglepetés csomagban rejlő játékokat és finomságokat. A Szent-Györgyi Albert Agóra számára különösen kedves volt ez a rendezvény, hiszen az intézmény pénteken ünnepelte első születésnapját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.