Közélet

A Vereckei-hágóból érkezett a nemzet karácsonyfája Ópusztaszerre + FOTÓK

A Vereckei-hágóból érkezett a nemzet karácsonyfája Ópusztaszerre + FOTÓK

2013. december 14., szombat
A Vereckei-hágóból érkezett a nemzet karácsonyfája Ópusztaszerre + FOTÓK
opusztaszer_fenyofa01_gs

Kárpátaljáról, a magyarok bejövetelének emléket állító szobor szomszédságából érkezett meg szombat délután a nemzet karácsonyfája az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkba. A közel öt méter magas fát Kertész Péter igazgató és Farkas Sándor a Fidesz Csongrád megyei elnöke fogadta.

"Honfoglaló" utat járt be a nemzet karácsonyfája: a Vereckei-hágóban vágták ki, ahol egykor eleink is megkezdték a Kárpát-medence birtokba vételét, majd Ópusztaszeren ért célba, ahol a hagyomány szerint lezárult a honfoglalás, és megtartották az első országgyűlést. Jelképes kinyúlás ez a határainkon túl élő magyarság felé, amely a december 20-án ünneplendő

Magyarok Karácsonyával

együtt a nemzeti egységet, a határon túl élő magyarokkal való szolidaritást emeli ki. A fát a kárpátaljai Verebes település polgármestere is elkísérte Ópusztaszerre, a küldöttséget

Kertész Péter

ÓNTE-igazgató és

Farkas Sándor

megyei Fidesz-elnök fogadta szombat délután. "Méltó helyre került itt az emlékparkban ez a jelképpel bíró fenyő, hiszen az alattunk lévő szinten megtekinthető Feszty-körkép is összecseng a Vereckei-hágóval és honfoglaló őseinkkel" - hangsúlyozta Farkas Sándor, aki szerint fontos lépés ez amiatt is, mert az uniós határok még nem köthették össze az Ukrajnában élő magyar közösségeket az anyaországgal. "Igaz, hogy egy határ választ el minket, az ehhez hasonló rendezvényekkel azonban mégis tenni tudunk azért, hogy ne szakadjon meg a kapocs. Megmutathatjuk, hogy mi, magyarok felelősséggel tartozunk egymás iránt, békességben együtt tudunk ünnepelni, testvérekként üdvözölhetjük a másikat" - mondta az országgyűlési képviselő. A közel öt méter magas lucfenyő a Rotunda kupolacsarnokában lett felállítva, ahova december 20-án várja a Magyarok Karácsonyára érkező ünneplőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.