Közélet

A Rotaract Mikulás is ajándékot osztott + FOTÓK

A Rotaract Mikulás is ajándékot osztott + FOTÓK

2013. december 5., csütörtök
A Rotaract Mikulás is ajándékot osztott + FOTÓK
SZS20131205_rotaract_telapo_030

A Rotaract Mikulás több mint kétszáz hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő ünnepeit tette szebbé csütörtökön a TIK-ben.

"Nyolc szervezetet hívtunk meg, ez összesen 220 gyereket és a kísérőket takarja. A szegedi Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályról, az ÁGOTA Alapítványtól hívtunk vendégeket, de a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat Sólyom utcai intézménye, a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete és még sokan mások is elfogadták a meghívásunkat" - árulta el portálunknak

Balla Renáta

, az esemény főszervezője. A szegedi József Attila Tagintézmény pedagógusa,

Albert Ilona

azt mondta, az ő gyerekeik minden évben alig várják, hogy találkozhassanak a Télapóval, s a kezdetek óta - tehát már hatodik éve -, hogy részt vesznek az eseményen. Iskolájukból harminc hátrányos helyzetű diák vett részt a csütörtöki rendezvényen. A nagy csapat szinte meg is töltötte a TIK nagyelőadói termét, akik már tűkön ültek, hogy végre találkozzanak a Mikulással. Mivel a nagyszakállú puttonyos szereti, ha ajándékosztás előtt neki is kedveskednek kicsit, ezért a Király-Kőnig Péter Zeneiskola tanárai hangszeres zenével igyekeztek őt becsalogatni. A gyerekekkel közösen elénekelték a "Hull a pelyhest" és a "Télapó itt vant", s miután a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nebulói is előadták karácsonyra hangoló táncos produkciójukat, a Télapó végre betoppant az ajtón. Hű segítői a krampuszok és a rénszarvasok segítettek abban, hogy minden kisgyermek megkapja az édességeket és gyümölcsöt tartalmazó csomagocskákat. A Mikulás láthatóan jól érezte magát, az ajándékok mellett mindenkinek tartogatott egy-két jó szót is a batyujában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.