Közélet

A hétvégén is csak néhol lehet hószállingózás

A hétvégén is csak néhol lehet hószállingózás

2013. december 20., péntek
A hétvégén is csak néhol lehet hószállingózás

A hétvégén is folytatódik a borús, párás, ködös idő. Néhol lehet szitálás, hószállingózás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken napközben a Dél-Alföldön is felszakadozik, csökken a felhőzet, és a dunántúli tájakhoz hasonlóan ott is kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. Másutt - az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység és a főváros térségében - folytatódik a borongós, párás, néhol ködös idő ónos szitálással, szitálással, hószállingózással. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet a borult területeken 0, a naposabb tájakon plusz 5 fok körül várható. Szombaton és vasárnap egyaránt túlnyomóan borult lesz az ég. Párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Néhol ónos szitálás, szitálás, hószállingózás előfordulhat. A felhőkbe burkolózó hegyekben erőteljes zúzmara-képződésre lehet számítani. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 4 és 0, vasárnap mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton mínusz 1 és plusz 3, vasárnap várhatóan mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.