Közélet

8760 fa életét mentették meg a Csongrád megyei gyerekek + FOTÓK

8760 fa életét mentették meg a Csongrád megyei gyerekek + FOTÓK

2013. december 18., szerda
8760 fa életét mentették meg a Csongrád megyei gyerekek + FOTÓK
kht06_gs

Másfél évtizede zajlik a szelektív hulladékgyűjtés Szegeden, melyet a A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. gyűjtőakciója is népszerűsíteni kíván a gyerekek között. 100 intézmény gyermekei közel 730 tonna papír hulladékot és 18 tonna PET-palackot szedtek össze.

Szokásos őszi hulladékgyűjtő akciójában hirdetett győzteseket szerda délután a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. - a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft-vel közösen meghirdetett környezettudatos akciójuk során ismét a szeged környéki óvodások és iskolások segítségét kérték. Közel száz intézmény gyermekei gyűjtögettek szorgosan újrahasznosítható papírt és PET műanyag palackot, melyek közül a legsikeresebbeket pénzjutalommal honorálták. "Tizenöt éve indítottuk útjára társaságunknál a szelektív hulladékgyűjtést annak szellemében, hogy fenntartható módon őrizzük meg a város szépségét, tisztaságát. Talán ennek, és az újrahasznosítás népszerűsítését célzó kampányainknak is köszönhető, hogy Szegeden kimagasló arányú a szelektíven gyűjtött hulladék" - hangsúlyozta

Makrai László

. A környezetgazdálkodási kft. ügyvezetője ehhez azért hozzátette: a cégnek semmi hasznot nem termel, sőt plusz munkát és kiadást jelent a szelektív gyűjtés, azonban alapfilozófiájuk része a fenntarthatóság. Tavaszi, valamint őszi papír és PET-palack gyűjtő akciójukkal a fiatalabb korosztályt szeretnék megszólítani, akik felnőve sokkal közelebb érzik majd magukhoz a környezetvédelmet - ráadásul szüleikre is nagy hatással lehetnek ezen a téren. Ugyan az országos átlagnál magasabb Szegeden a szelektív hulladékgyűjtési arány, még így is a városban élők közel 90%-a nem él ezzel a lehetőséggel az ügyvezető szerint.

Több mint száz intézmény vett részt az idei évi gyűjtésben, melynek során megközelítőleg 730 tonna papír hulladék és 18 tonna PET műanyag palack gyűlt össze - ekkora mennyiségű papír 8760 darab fa kivágásával készíthető el. A begyűjtött mennyiség szerint minden résztvevő intézmény megkapta a jól megérdemelt jutalmát forintban, emellett az első három helyezett intézmények külön nyereményben részesülhettek. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit kft. szervezésében az alábbi intézmények teljesítettek a legjobban: - Iskolák I. kategória győztese: Béke Utcai Általános Iskola II. kategória győztese: Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskola III. kategória győztese: Csengele Általános Iskola - Óvodák: I. kategória győztese: Gáspár Zoltán Utcai Óvoda II. kategória győztese: Negyvennyolcas Utcai Óvoda III. kategória győztese: Kipp - Kopp Napköziotthonos Óvoda A Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. szervezésében az alábbi intézmények végeztek az élen: - Iskolák I. kategória győztese: Kertvárosi Katolikus Általános Iskola II. kategória győztese: Gregor József Általános Iskola III. kategória győztese: Szent Miklós Katolikus Általános Iskola - Óvodák: I. kategória győztese: Napköziotthonos Óvoda Mórahalom II. kategória győztese: Hétszínvirág Óvoda – Ruzsa III. kategória győztese: Szentmihályi Óvoda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.