Közélet

Yamamoto Tadamicsi Csongrád megyében tett látogatást + FOTÓK

Yamamoto Tadamicsi Csongrád megyében tett látogatást + FOTÓK

2013. november 7., csütörtök
Yamamoto Tadamicsi Csongrád megyében tett látogatást + FOTÓK
japan_nagykovet_b_nagy_opusztaszer15_gs

Japán magyarországi nagykövete azzal a szándékkal érkezett Csongrád megyébe, hogy előmozdítsa országunk és Japán politikai, valamint gazdasági kapcsolatit. Yamamoto Tadamicsivel B. Nagy László kormánymegbízott az ópusztaszeri emlékparkban találkozott, majd Szegeden tárgyalt.

Yamamoto Tadamicsi

, Japán magyarországi nagykövete csütörtökön tett látogatást az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Csongrád megyei látogatásának célja, hogy erősítse a már meglévő magyar-japán kapcsolatokat. A nagykövet a SZEGEDma.hu-nak azt mondta, elsősorban a cserediákprogramra szeretnének még nagyobb hangsúlyt fektetni, ugyanis egyre több japán diákot érdekelnek például az SZTE Általános Orvostudományi Kara nyújtotta lehetőségek. „Reméljük, hogy tovább erősödnek a kapcsolatok. Nagyon fontos partner Magyarország számára Japán, hiszen ismerünk olyan cégeket, melyek már exportálnak a szigetországba, de elindult egyfajta kulturális, oktatási kapcsolatfelvétel is. Arról nem is beszélve, hogy épül egy ELI lézerközpontunk Szeged mellett, ahová olyan tudományos befektetőket, partnereket és innovatív cégeket várunk, akik betelepülhetnek a lézerközpont mögötti science parkba” – foglalta össze

B. Nagy László

kormánymegbízott, országgyűlési képviselő a kilátásokat. Azt is hozzáfűzte, a Csongrád megyei látogatás azért is kiemelt jelentőségű, mert november végén

Orbán Viktor

miniszterelnök utazik Japánba, ahol

Abe Sinzó

miniszterelnökkel vitatják meg a két ország közötti együttműködési lehetőségeket. „Úgy gondolom, hogy némi összefüggés lehet a nagykövet aktivitása és a miniszterelnök látogatása között.”

japan_nagykovet_b_nagy_opusztaszer25_gs

A magyarországi nagykövet először a Feszty-körképet tekintette meg, ahol angol nyelvű idegenvezetést hallhatott a monumentális alkotás tövében a honfoglaló magyarokról, őseink életéről és népi hiedelmeiről. Később lovashintóval a nomád park felé vette útját, ahol egy látványos lovas íjász bemutatót tekintett meg közösen a kormánymegbízottal, majd a bográcsban főtt juhtúrós kölesgombócot is megkóstolta. B. Nagy László elárulta, Yamamoto Tadamicsi megyei látogatása ezzel nem ért véget, ugyanis Ópusztaszerről Szegedre ment, hogy egy munkaebéd keretében Japán és Magyarország kulturális, gazdasági kapcsolatépítéséről beszélgessenek. Programja a polgármesteri hivatalban folytatódott, majd pedig az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar diákjainak tartott előadást angol nyelven Diplomácia címmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.