Közélet

„Szólalj fel!” – új kampányt indított az LMP

„Szólalj fel!” – új kampányt indított az LMP

2013. november 7., csütörtök
„Szólalj fel!” – új kampányt indított az LMP
lmp_sajttaj01_gs

„A demokrácia csak akkor marad életben, ha mindenki felszólal a saját ügyében” – ezt vallja az LMP, ennek megvalósításáért országos kampányt indítottak.

A november elején indított „Szólalj fel!” elnevezésű kampányát az őszi parlamenti ülésszak végéig fogja folytatni a Lehet Más a Politika.

Lengyel Szilvia

a párt vidékpolitikusa csütörtökön Szegeden elmondta, az LMP lehetőséget szeretne biztosítani minden választópolgárnak, hogy elmondhassa véleményét a parlamentben. „A célunk az, hogy a valódi demokráciát és a valódi képviseletet teremtsük meg. Szeretnénk visszaadni a lehetőséget az állampolgárok számára, hogy bízhassanak újra abban a politikában, ami őket képviseli” – közölte. Lengyel Szilvia megjegyezte, minderre azért van szükség, mert ma hazánkban sokkal több az elhallgatott kérdés és megoldatlan ügy, mint amennyi a parlamentben elhangzik. Az LMP a napirend előtti felszólalást, az interpellációt, valamint az azonnali kérdések lehetőségét bocsájtja a választók rendelkezésére, e-mailben, blogjukon és facebookos platformjukon egyaránt várják a videókat vagy írásbeli kérdéseket, felvetéseket. A párt szerint a nyilvánosság sok esetben segíthet ügyek megoldásában vagy épp felszínre hozásában. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nem csak elmondják a lakosok problémáit, hanem nyomon is követik azokat. Lengyel Szilvia elmondta, a felvett videók linkjét a szolaljfel@lehetmas.hu címre, vagy a

facebook.com/szolaljfel

linken, illetve a szolaljfel.blog.hu elérhetőségeken fogadják. Csongrád megyében saját kezdeményezésként úgynevezett véleményklubokat alakítanak.

Csiszár Zoltán

, az párt megyei szervezetének választmányi tagja úgy látja, részben a nagy távolságok miatt is az itt élők még nehezebben tudják a hangjukat hallatni, ezért kéthetente véleményklubokba várják az embereket, ahol tematikusan felépített napirend szerint tárgyalják meg a felvetődött problémákat. A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy az adott településeken előzetesen összegyűjtik a témákat, majd egy-egy ilyen összejövetelen ismertetik azokat, végül szavaznak arról, hogy melyik véleményt érzik leginkább elfogadhatónak a résztvevők. A vitatémákat a velemenyklubok@gmail.com címre várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.