Közélet

Repülő hollandik versengtek a Tiszán + VIDEÓ

Repülő hollandik versengtek a Tiszán + VIDEÓ

2013. november 4., hétfő
Repülő hollandik versengtek a Tiszán + VIDEÓ
legifotok

A szegedi vitorlázók aktivitását a november sem törte meg és ismét két új legénység mérte össze tudását a repülő hollandikkal rendezett páros versenyen.

A Tisza szegedi kanyarulatának köszönhetően a 8 km-es pálya nagyon hasonlít egy klasszikus vitorlás versenyéhez, csak itt nem a kitűző bóják jelzik, hanem közvetlenül a part határolja. A körülbelül 200 méter széles folyón a versenyzőknek a tavakon megszokottnál jóval többet kell fordulni (a 498. futamban 41-szer), aminek – a folyómedren túl – egy részét a hirtelen szélirányváltozások, más részét a versenyzőtárs takarása, útjoga kényszeríti ki. A 46 perces cirkálás szakaszban egymást előzgetve haladtak a versenyzők. A hajókban elhelyezett GPS-ek adatai alapján a Boszorkányszigeti forduló vonalánál csupán 1 másodperccel (!) vezetett

Kajner Gyula

. A Maros-torkolatig tartó spinnakeres, majd félszeles szakasz végleges helycserét eredményezett.

Futamidők:

Kipper György, Maróti Mihály (1:46:38), Kajner Gyula, Csesznok Tamás (2:08:24) A fotókkal, videókkal illusztrált 498 futam eredménye megtekinthető a www.autoinfo.hu/rekord címen az interneten.

Kipper György

http://youtu.be/f5jeR6Qhuwo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.