Közélet

Orbán Viktor részt vesz a fiatalok munkavállalásáról szóló párizsi konferencián

Orbán Viktor részt vesz a fiatalok munkavállalásáról szóló párizsi konferencián

2013. november 12., kedd
Orbán Viktor részt vesz a fiatalok munkavállalásáról szóló párizsi konferencián

Orbán Viktor kormányfő is részt vesz kedden azon a párizsi uniós konferencián, amelyen az európai fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelemről egyeztet 24 EU-ország állam- és kormányfője, munkaügyi minisztere, valamint a legfőbb európai intézmények vezetői - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a tanácskozás

Francois Hollande

francia államfő elnökletével délután kezdődik, ezt megelőzően

Orbán Viktor

megtekinti a párizsi Orsay Múzeumban az

Allegro Barbaro

:

Bartók Béla

és a magyar modernizmus 1905-1920 című kiállítást. Francia-német közös kezdeményezésre először július 3-án Berlinben rendeztek hasonló jellegű, nagyszabású konferenciát a fiatalok munkahelyteremtése érdekében. Párizs és Berlin a keddi találkozón kívánja az eddig meghozott intézkedések első eredményeit értékelni. Az Európai Unió a közelmúltban több intézkedésről is döntött a mintegy 6 millió európai fiatal munkanélküli támogatására, egyebek mellett 6 milliárd eurót (1800 milliárd forintot) biztosít munkahelyteremtésre, 13 országban a munkanélküliségtől leginkább sújtott régiókban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.