Közélet

MSZP: a munkavállalók megélhetésének javítására kell koncentrálni

MSZP: a munkavállalók megélhetésének javítására kell koncentrálni

2013. november 16., szombat
MSZP: a munkavállalók megélhetésének javítására kell koncentrálni

Az MSZP szerint a pártnak elsősorban a lakosság elszegényedése ellen kell küzdenie és a munkavállalók megélhetési helyzetének javítását kell elérnie.

Erről

Balogh András

, a szocialista párt volt elnökhelyettese beszélt szombaton, az MSZP több tömörülése és a Közmunkások Szakszervezete szociális témájú, zártkörű tanácskozásának szünetében. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, nem hisznek abban, hogy a piac képes megoldani a társadalom összes problémáját, ezért szerinte szükség van a hagyományos baloldali értékek képviseletére. Kiemelte, a hagyományos munkásság ma is létezik, sőt kibővült, mert ma már idesorolható szinte minden munkavállaló, valamint bérből és fizetésből élő.

Balogh András

hangsúlyozta azt is, hogy a létfeltételeikért küzdőkkel nem a demokrácia helyzetét kell megvitatniuk, hanem a megélhetési helyzetükön kell segíteniük.

Korózs Lajos

, az MSZP elnökségi tagja arról beszélt, hogy mára két világ alakult ki: az egyikben a szocialisták találhatók a társadalmi szolidaritást és igazságosságot képviselve, míg a másikban a Fidesz, amely a "szegények pénzéből stadionokat épít és a gazdagokat támogatja". Hangsúlyozta,

Orbán Viktor

miniszterelnök "alattvalóként" és nem szabad, gondolkodó állampolgárokként tekint a lakosságra. Korózs Lajos szerint ezt tükrözi a kormány "megfélemlítő" politikája is.

Kordás László

, a Közmunkások Szakszervezetének főtitkára úgy fogalmazott, hogy a közmunkások a "munka ízét már érzik, a rántott húsét még nem". Az érdekképviselő szorgalmazta a közmunkások bérkiegészítésének visszaállítását, ezzel szerinte fellendülhetne a helyi kereskedelem forgalma is. Az MSZP szombati rendezvényén a Munkásképviselet Alapítvány, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform, az MSZP ifjúsági, továbbá munkás és érdekképviseleti tagozata, valamint a Közmunkások Szakszervezete vett részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.