Közélet

Képzést indított a Telekom az SZTE kommunikáció szakos hallgatóinak

Képzést indított a Telekom az SZTE kommunikáció szakos hallgatóinak

2013. november 25., hétfő
Képzést indított a Telekom az SZTE kommunikáció szakos hallgatóinak
mobilevolucio

Az országban egyedülálló képzést indít a Magyar Telekom támogatásával a Szegedi Tudományegyetem: a kommunikáció szakos tanulmányok alatt teljesíthető, négy féléves program az újmédiás marketinglehetőségekkel, mobilkommunikációval ismerteti meg a hallgatókat.

Négy szemeszteren átívelő, az intézmény kommunikáció- és médiatudomány szakos diákjai által felvehető speciális képzést indított a Magyar Telekom támogatásával a Szegedi Tudományegyetem - írja a

hvg.hu

. A mobilkommunikációs és közösségi médiás ismereteket nyújtó, ingyenes képzésben elismert szakemberek segítik a hallgatókat. A négy féléven átívelő, összesen 13 kurzusból álló speciális modulban a hallgatók megismerkedhetnek a digitális kultúrával és az információs társadalommal kapcsolatos legfontosabb társadalomtudományos alapelvekkel és megközelítésekkel; a tartalomszolgáltatás és a mobilkommunikáció alapjaival, illetve gyorsan változó trendjeivel. A képzés második évében a hallgatók a munkaerőpiacon közvetlen előnyt jelentő ismeretekhez és tapasztalatokhoz jutnak az újmédiás marketingeszközökről, a startupok lehetőségeiről, valamint mobil alkalmazás tervezésében is részt vesznek. "Az okostelefonok, táblagépek használata segíti a kreatív szakemberek munkáját. Ezért örvendetes, hogy ezekhez a modern eszközökhöz kötődő képzést is nyújt hallgatóinak a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. Ráadásul úgy ösztönzi innovatív gondolkodásra hallgatóit, hogy együttműködik az egyik leggyorsabban fejlődő iparághoz kötődő cégekkel" - mondta

Szabó Gábor

akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A programban résztvevő szervezetek nem csak előadásokkal és gyakorlati oktatással, hanem a hallgatóknak kínált izgalmas lehetőségekkel is segítik a kommunikáció szakosok szakmai fejlődését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.