Közélet

Ismét vért adtak a kormányhivatal munkatársai

Ismét vért adtak a kormányhivatal munkatársai

2013. november 18., hétfő
Ismét vért adtak a kormányhivatal munkatársai
verado_allomas04_gs

Immár hatodik alkalommal adtak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai hétfőn. Előzetesen több mint 150-en jelentkeztek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felhívására.

A kormánytisztviselőket hagyományosan minden évben kétszer hívják vért adni. Az országos akciót jellemzően olyan időszakok előtt szervezik, amikor gyakoribb az átmeneti vérhiány: a nyár elején és a tél beköszönte előtt. A véradásra jelentkező megyei dolgozók létszáma eddig mindig meghaladta a 100 főt, egy-egy alkalommal a Csongrád Megyei Vérellátó Szolgálat szakemberei 300-350 egység vérhez jutottak általuk. A Kormánytisztviselői Véradó Hét egyébként öt munkanapon át tart. A kijelölt időszakban Budapesten minden hétköznapon más – előre meghatározott – minisztériumban lehetett vért adni, illetve a megyei kormányhivatalokban is van lehetőség a véradásra. A szegedi véradást a Megyeháza földszintjén, a Csongrád teremben hirdették meg, ahova reggel tíztől délután három óráig várták az önkéntes adakozókat. A Csongrád Megyei Vérellátó Szolgálat munkatársai a kormánytisztviselőket a helyszínen, illetve azonos időben a járási hivatalok dolgozóit a makói, hódmezővásárhelyi, szentesi véradóállomásokon fogadták. Az önkéntes véradók egy szabadnapot kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.