Közélet

InDokk – civil eszmecsere a jövő fiataljaiért + FOTÓK

InDokk – civil eszmecsere a jövő fiataljaiért + FOTÓK

2013. november 17., vasárnap
InDokk – civil eszmecsere a jövő fiataljaiért + FOTÓK
civil_konferencia_mj 006

Az ifjúságra nem problémaként, hanem erőforrásként kell tekinteni – jelentette ki Haág Zalán az InDokk Regionális Ifjúsági Civil börzén, amelyen ifjúsági szervezeteknek és közösségeknek biztosítottak lehetőséget a tapasztalatcserére.

A hazai és európai Ifjúságpolitika aktualitásairól szólt az InDokk, valamint bemutatkozott az EUROSEK Hálózat, a Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) Eurorégió Ifjúsági Szövetsége által koordinált HÍD Pontok is.

Bene Tamás

, a DKMT Ifjúsági Szövetségének az elnöke elmondta, a hazai ifjúságpolitikai kérdései mellett a nemzetközi trendeket és várható változásokat is megvitatják minden ilyen rendezvényen, melynek most a jövő évi választások, valamint az új uniós költségvetési ciklus is aktualitást adott. „Van egy nemzeti ifjúsági stratégiánk, a kétéves cselekvési terv most zárul decemberben, míg a nemzetközi szintéren újra kell tervezni az Európai Uniós forrásokat. Az már biztos, hogy a Fiatalok Lendületben program és az Erasmus nem marad meg jelenlegi formájában, de az már látszik, hogy több anyagi forrással dolgozzák át ezeket a projekteket” – részletezte. Megtudtuk, az InDokk rendezvényeihez minden alkalommal csatlakoznak új szervezetek. „Rendezvényeinken a résztvevő szervezetek közel egynegyede új, ami mutatja, hogy mindig sikerül újabb és újabb csoportotokat megszólítanunk” – tette hozzá. „Fontos, hogy a fiatalokra ne problémaként tekintsenek a döntéshozók, hanem erőforrásként” – erről már

Haág Zalán

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő szólt a rendezvény megnyitóján. A Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke szerint a fiatal generációban rejlő erőforrásokat ki is kell használnia a társadalomnak, s az IH Rendezvényközpontban tartott börze arra is lehetőséget nyújt, hogy a fiatalokat bevonják a döntéshozatalba, s ezáltal utánpótlást neveljenek ki a társadalom számára. A nap folyamán az ifjúságügy, az ifjúsági szakma helyzetét elemző előadások hangzottak el, bemutatták az ifjúsági szakmai szolgáltatásokat is, hogy mely szervezetek kiknek és pontosan mit is szolgáltatnak, valamint egy börzére is invitálták a jelenlévőket, melyen bemutatták, milyen eszközökkel és módszerekkel lehet hatékonyan megszólítani a mai fiatalokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.