Közélet

Fényárban úszik a Dugonics téri szarvas is + FOTÓK

Fényárban úszik a Dugonics téri szarvas is + FOTÓK

2013. november 29., péntek
Fényárban úszik a Dugonics téri szarvas is + FOTÓK
karacsonyi_vasarmegnyito03_gs

Karácsonyi lázban ég Szeged. A város karácsonyfája végleg felöltötte ünnepi ruháját, de a várva várt Dugonics téri csodaszarvas, valamint a belváros is fényárban úszik már. Vasárnap pedig az első gyertya lángja is felgyúl a Dugonics téri adventi koszorún.

A Dugonics tér idén központi helyet tölt be a Karácsonyi Ünnepi Hetek életében. Az egy hónapos programkavalkádot is itt nyitották meg tüzes táncukkal a Hestia Tűz és Fény Show zsonglőrjei. „Az a lány megette a tűzet!” – kiáltott fel csodálkozva az egyik kislány, aki egészen addig a szökőkút közepén felállított óriási szarvast csodálta. Mint ahogy azt portálunk korábban

megírta

, a szegedi környezetgazdálkodási hivatal először kérte ki a szegedi lakosok véleményét a város négy fő közterületének ünnepi díszítéséről, a beérkezett szavazatok alapján pedig a csodaszarvas lett a győztes. Rendhagyó módon a karácsonyi kézműves vásár standjait is a Dugonics téren állították fel, de az adventi koszorú is itt találta meg végső helyét, amitől kellemes fenyőillat járja be a rétesek és kürtőskalácsok szegélyezte teret. A Dóm téri hangulat átköltöztetéséről portálunk elsőként

számolt be

. Bár a gyertyagyújtásra még két napot várni kell, advent első vasárnapján Botka László és Kiss-Rigó László gyújtják meg a gyertyákat a karácsony közeledtét hirdető ünnepi eseményen.

karacsonyi_vasarmegnyito09_gs

Városi karácsonyfában sem szenvedünk hiányt ebben az évben, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft, és a Szegedi Városkép Kft is saját fenyővel készült az ünnepekre. Pénteken az e hét elején felállított Klauzál téri örökzöld öltözött ünnepi köntösbe, december 10-én pedig a Széchenyi térit ékesítik fel saját kezű díszeikkel a szegedi óvodások. Utóbbi helyszínen a gyerekek hamar birtokba vették szalmalabirintust, míg szüleik a fényárban úszó bódék forralt bor kínálatát kóstolgatták, s az ajándékok között nézelődtek. Holnaptól minden szombat délelőtt és vasárnap délután meséléssel egybekötött, különleges kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket a Betűmóka foglalkoztatóban, de december 6-án maga a Mikulás is ellátogat a fényárban úszó Széchenyi térre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.