Közélet

Színesfémtolvajok rongálták meg a szegedi dómot + FOTÓK

Színesfémtolvajok rongálták meg a szegedi dómot + FOTÓK

2013. november 5., kedd
Színesfémtolvajok rongálták meg a szegedi dómot + FOTÓK
dom_vizelvezeto02_gs

A szegedi fogadalmi templomot körbejárták a tolvajok, és az összes elérhető és mozdítható vörösréz ereszcsatornacsövet leszaggatták.

A szegedi műemlékről, a város jelképéről lefeszítették az összes vörösrézből készült esővízelvesztő ereszcsatorna csövet, amit elértek. A képeinket jól látszik, hogy egy helyen – valószínű egy pótlást követően – nem vörösrézcsövek futottak le a falon, csak rézszínűre festett, fémlemezből készült szerkezetek. Mikor lepattogzott róla a festék a feszegetést követően, nem is bajlódtak vele tovább a tolvajok. A kár a helyreállítási költségekkel együtt több százezres nagyságrendű. „Nekünk biztosan több kárunk lett belőle, mint amennyi haszna a tolvajoknak” – mondta el portálunknak Kondé Lajos, belvárosi plébános. Információink szerint az ügyben még nem született feljelentés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.