Közélet

Élő kecskerákokat találtak egy mikrobuszban Nagylaknál

Élő kecskerákokat találtak egy mikrobuszban Nagylaknál

2013. november 13., szerda
Élő kecskerákokat találtak egy mikrobuszban Nagylaknál

Több mint hetven élő kecskerákot találtak pénzügyőrök egy mikrobuszban, Csongrád megyében. A 3,6 millió forint eszmei értékű állatszállítmányt lefoglalták, és a jármű vezetője ellen büntetőeljárást indítottak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán a Facebook-oldalán.

Mint írták, az adóhatóság pénzügyőrei közúti ellenőrzéskor állították meg Nagylak térségében a belga rendszámú mikrobuszt, amelyben heten utaztak. A NAV munkatársai a mikrobusz utasterében, egy kartondobozba rejtve 72 élő kecskerákot találtak. A szakértő előzetes véleménye alapján az állatok Magyarországon védettek, ezért azok szállításához az illetékes természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A jármű román sofőrje nem rendelkezett ilyen engedéllyel, ezért a pénzügyőrök a 3,6 millió forint eszmei értékű állatszállítmányt lefoglalták, és a férfi ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.