Közélet

Egy nap a koraszülöttekért Szegeden

Egy nap a koraszülöttekért Szegeden

2013. november 12., kedd
Egy nap a koraszülöttekért Szegeden
EgyNap_plakatA3.indd

November 17-én, a nemzetközi Koraszülött Világnap alkalmából egész napos rendezvénnyel hívnák fel a figyelmet a csöppségekre Szegeden is.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány egy egész napos rendezvénnyel szeretné felhívni a Koraszülöttek Világnapjára a figyelmet, illetve megköszönni a lakosságnak a folyamatos támogatást. A nap folyamán a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését szolgáló előadásokkal, a különböző témák legkiválóbb szakembereivel és játszóházzal várunk kicsiket és nagyokat egyaránt. A nap egyik fő előadója

Pál Feri Atya

, aki az anya-magzat kapcsolatról fogja megosztani gondolatait az érdeklődőkkel, a másik pedig

Kádár Annamária

, aki mesepszichológia témájú előadásával várja a hallgatóságot.

Időpont:

2013. november 16. - 10-18 óráig

Helyszín:

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 6721 Szeged, Párizsi körút. 8-12. A rendezvény minden előadása ingyenes, bababarát!

EgyNap_SzorolapA4_hajtott.indd
EgyNap_SzorolapA4_hajtott.indd

Magyarországon a koraszülés szinte népbetegségnek számít, minden 9. gyermek koraszülött. Koraszülésről akkor beszélhetünk, ha a szülés valamilyen ok miatt a 37. terhességi hét előtt történik meg, vagy a gyermek 2,5 kg-nál kisebb súllyal születik. Az Alapítvány független, közhasznú civil szervezetként végzi tevékenységét. Átlagosan napi 3-4 riasztása van, rohamkocsija több mint 45.000 km-t tesz meg évente. A mentett gyermekek 52%-a koraszülött, 48%-a normál súlyú, életveszélyben lévő újszülött (például fejlődési rendellenesség miatt). Az állami költségvetésből kapott támogatás a működési költségek egy részét fedezi csupán, ezért a Szolgálatnak évente több tízmillió forintot kell összegyűjteni adományokból ahhoz, hogy a mentés zavartalan legyen. Amennyiben a mentés elmarad, az újszülöttet elveszítheti a család, illetve a gyermek nagyon súlyosan károsodhat. Egy gyermek egészségébe való befektetés fel nem becsülhető értékkel bír, hiszen az időben érkező és szakszerű mentésnek köszönhetően a koraszülött esélyt kap arra, hogy egy életöltőn keresztül a társadalom aktív, hasznos tagja legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.