Öt új taggal bővült a hungarikumok sora, illetve szintén öt új elem került a Magyar Értéktárba. Minderről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter számolt be csütörtök délután az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott sajtótájékoztatón.
Mint a miniszter elmondta, a Hungarikumok Bizottságának döntése értelmében hungarikummá lépett elő
Puskás Ferenc
egykori válogatott labdarúgó életműve,
Kassai Lajos
lovas-íjász módszere, a gyulai kolbász, a szikvíz és a magyar operett. A Magyar Értéktárba került
Mathiász János
szőlőnemesítő életműve, a Hercz és a Pick szalámi, a Zsolnay porcelán és kerámia, valamint a badacsonyi kéknyelű őshonos magyar szőlőfajta.
Fazekas Sándor
a gyulai kolbásszal kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta: „Ha valami hungarikummá lesz, az egy megerősítés arra vonatkozóan, hogy a magyarság csúcsteljesítményei között tartják számon. Mindenképpen növeli egy termék esetében az ismertséget és elismertséget. Tény, hogy a Gyulai Húskombinát nehéz időszakon megy keresztül, de bízom benne, hogy ez a minősítés segíti abban, hogy megnyissa piaci pozícióit.”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.