Közélet

Az MSZP szerint a kormány semmit nem teljesít az ígéreteiből

Az MSZP szerint a kormány semmit nem teljesít az ígéreteiből

2013. november 10., vasárnap
Az MSZP szerint a kormány semmit nem teljesít az ígéreteiből

Az MSZP szerint a kormány semmit nem teljesített az ígéreteiből: kevesebben dolgoznak, mint a válság előtt, mélyül és szélesedik a szegénység.

Gúr Nándor

, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta,

Czomba Sándor

foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár "dobálózik a számokkal", amikor azt mondja, hogy 3 millió 990 ezren dolgoznak. Ebből Gúr Nándor szerint 551 ezren más országokban, az Egyesült Királyságban, Németországban vannak, és ők "nem jókedvükben" mentek el az országból. A kormány 6 százalékos gazdasági növekedést, egymillió új munkahelyet ígért, de ebből semmi nem valósult meg, nincs gazdasági növekedés, és kevesebben dolgoznak, mint a gazdasági válság előtt. Az MSZP alelnöke kitért arra is, hogy a munkanélküliek 9 hónapos támogatását 3 hónapra csökkentették, a munkaügyi regiszterben szereplők 54 százaléka nem kap semmilyen támogatást, a tartósan munkanélküliek aránya pedig 50 százalék. Gúr Nándor azt mondta, a szegénység mélyül és szélesedik, részben azért, mert a kormány egykulcsos adórendszere a jól keresőket juttatja további előnyhöz, kivezették az adójóváírást, a minimálbér vásárlóereje pedig csökkent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.