Közélet

Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban

Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban

2013. október 8., kedd
Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban

Új műtéti tömb épül a Dr. Bugyi István Kórházban - jelentette be az intézmény főigazgatója és a térség országgyűlési képviselője kedden Szentesen.

Farkas Sándor

(Fidesz) országgyűlési képviselő elmondta, a 2,47 milliárd forintos beruházás révén mintegy 5000 négyzetméteres, többszintes műtőtömb épül a szentesi kórházban. A pénz nagy részét az épület kialakítására fordítják, mintegy 500 millió forintot pedig eszközbeszerzésre.

Kalmár Mihály

, a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója kiemelte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően egy helyre kerülhet a sürgősségi osztály, a diagnosztikai egység, a műtőrészleg és az intenzívosztály. Jelenleg több osztály is egy százéves épületben működik - tette hozzá a főigazgató. A műtéti tömb csatlakozik a korábban kialakított részlegekhez, és oda költözik a neurológia is, így az agyvérzéses betegek ellátása is biztonságosabbá válik. Ezzel a kórházban komplex egység alakul ki. A beruházás hamarosan elkezdődik, és 2015 végére kell befejeződnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.