Közélet

Navracsics: cél a fiatalok hazatérése és itthoni boldogulása

Navracsics: cél a fiatalok hazatérése és itthoni boldogulása

2013. október 25., péntek
Navracsics: cél a fiatalok hazatérése és itthoni boldogulása

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint nem lehet letenni arról a célról, hogy az Európát bejáró, más országokat megismerő fiatalok hazajöjjenek és itthon tudjanak boldogulni. A politikus erről az Új Nemzedék program pályaorientációs programsorozatának első állomásán beszélt Veszprémben, pénteken.

Megnyitóbeszédében a miniszterelnök-helyettes azt mondta, a több éves hagyománnyal rendelkező pályaorientációs rendezvények mellé most "odaállt" az Új Nemzedék program, amelynek az a célja, hogy a fiatalok számára komplex, átfogó akciótervet nyújtson. Sok olyan helyzet van, amelyben a fiatalok joggal várnak tanácsot, az iskolaválasztástól az otthonteremtésen át a családalapításig és az itthon maradásig, ami az egyik legnagyobb és legfontosabb kérdés napjainkban - tette hozzá. Több száz fiatal előtt

Navracsics Tibor

arról beszélt, hogy a kormányzati politika a fiatalok kérdéseire azzal is válaszol, hogy adókedvezménnyel bátorítja a családokat a gyermeknevelésben, gyermekbarát intézményeket hoz létre, segíti a fiatalokat a pályaválasztásban az intézményrendszer sokszínűvé tételével, a szakoktatás gyakorlatorientálttá tételével, a középiskolai oktatás színvonalának emelésével, a felsőoktatás fejlesztésével, továbbá az otthonteremtés könnyítésével is. Arra bátorítják a fiatalokat, hogy maradjanak itthon, vagy jöjjenek haza családot alapítani, "hiszen tudjuk, hogy miközben a fiatalok közül sokan elmennek külföldre tanulni vagy kipróbálni magukat, az igazi kérdés számukra az, hogy hazajönnek-e itthon boldog felnőttkort élni" - fogalmazott. A Veszprém Arénában felállított pályaorientációs standokon a fiatalok egyéni konzultációs lehetőséget kapnak pályaorientációs tanácsadókkal, pszichológussal, grafológussal. Csoportos előadások, foglalkozások segítik őket a munka világának megismerésében, emellett a helyi felsőoktatási intézmények képviselői is tájékoztatják őket az egyetemi életről. A Új Nemzedék Plusz projekt és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közös pályaválasztási roadshow-ja Veszprém után Győrben, Miskolcon, Szegeden, Pécsen, Debrecenben és Budapesten várja majd a pályaválasztókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.