Közélet

Indonéziai élményeiről írt könyvet a volt SZTE-s hallgató

Indonéziai élményeiről írt könyvet a volt SZTE-s hallgató

2013. október 24., csütörtök
Indonéziai élményeiről írt könyvet a volt SZTE-s hallgató
decsy_eszter

Ahogy már őszre fordul az idő, és a tél is közeledik, egyre inkább vágyunk olyan távoli, meleg, napfényes helyekre, ahol a pálmafák árnyékában lógathatjuk lábunkat az óceánba, a kalandvágyók pedig a párás dzsungelben néznék, ahogy orangutánok ugrálnak ágról ágra. Ilyen országba, egészen pontosan Indonéziába szeretnénk kalauzolni mindenkit október 30-án a Rongy Kocsmában.

Az apropó pedig a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatója,

Décsy Eszter

nemrég megjelent Helló Miszter, áj láv jú! – Befejezetlen festmény Indonéziáról című könyve, melyet október 30-án, szerda este hét órától mutat be a Rongyban!

„Egy pisztoly volt a lomok között. Megfagyott bennem a vér. A szívem elkezdett vadul verni. Olyan érzés futott rajtam végig, mintha nyakon öntöttek volna egy vödör hidegvízzel. A gyomrom olyan picire ugrott össze, mint egy borsószem. Ránéztem Inesre. Ő még mindig nem figyelt. Gondolkoztam, hogy mondjak-e valamit neki vagy a sofőrnek, de inkább hallgattam. Ki akartam várni, hátha nem veszi elő. Feszülten figyeltem minden apró mozdulatát. Eközben óvatosan próbáltam az arcát is kifürkészni, de az semmilyen érzést nem árult el. Éreztem, hogy a homlokom verejtékezik. Hát ennyi lenne? Vajon nagyon fáj, ha lelőnek? Lenne esélyünk valahogy kiugrani vagy megvédeni magunkat?”

decsy_eszter_konyv

Eszter hirtelen döntött úgy, hogy jelentkezik egy indonéz művészeti ösztöndíjra, hogy aztán 11 ezer kilométerrel arrébb teljesen más irányba menjen tovább. Fejest ugrott Indonézia kultúrájába, hagyományaiba, gyűjtött legendákat, és stoppal utazott a szigeteken keresztül. Az út során pedig jegyzetelt, írt, és végül hazatérve egy különleges könyv állt össze a kalandjaiból. Ez nem egy útikönyv, sem kitalált regény, hanem a kalandokon és élményeken túlmutató személyes leírása annak az izgalmas hét hónapnak, amit a szerző Indonéziában töltött, és a történetét a helyi legendák tagolják. Ennek az utazásnak a megelevenítésre szeretnénk invitálni mindenkit, egy könnyed vetítésre és kötetlen beszélgetésre a könyv és Indonézia kapcsán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.