Közélet

Előleg a téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési programra

Előleg a téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési programra

2013. október 13., vasárnap
Előleg a téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési programra

A téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési program 24 milliárd forintos összköltségének 50 százalékában meghatározott előleget biztosít a Miniszterelnökség a tanfolyamok lebonyolítására - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormányhatározat szerint a közfoglalkoztatást kiegészítő képzési program során az alapkompetencia-fejlesztés és felzárkóztató képzések lebonyolítására a Türr István Képző és Kutató Intézetet jelölik ki. A képzésekhez szükséges személyi, tárgyi feltételek biztosítása érdekében az intézet megállapodást köt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal. A felzárkóztató képzések elvégzését igazoló bizonyítvány kiállítása érdekében megvizsgálják, hogy szükséges-e a 2013/2014. tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet módosítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.