Közélet

Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

2013. október 3., csütörtök
Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

Az október elején általános értékekhez képest 6-8 Celsius-fokkal hidegebb időjárás várható a következő napokban. Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerda este eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: szerda estétől a kevésbé felhős, szélvédett tájakon a talaj mentén fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet. A meteorológiai szolgálat a honlapján azt közölte: október elejéhez képest meglehetősen hideg és egyre szárazabb levegő érkezik az ország fölé. Emiatt a következő napokban a gyengén szeles vagy szélvédett területeken az éjszakai órákban egyre több helyen várható fagy, és már nem csak a talaj közelében. Mint kifejtették, Magyarországon október első hetében az átlagos maximum 19, míg a minimum 8–9 Celsius-fok körül alakul, ehhez képest mintegy 6-8 fokkal lesz hidegebb. A napi legalacsonyabb hőmérséklet csütörtöktől vasárnapig mínusz 4 és mínusz 5 fok körül alakul, így az előrejelzések szerint akár több alkalommal is (főként csütörtöktől szombatig) megdőlhet a napi hidegrekord. Kedd éjszaka Kékestetőn már megdőlt a legalacsonyabb hőmérsékleti maximum rekordja. Az eddigi rekord 4,8 Celsius-fok volt, amelyet 1936-ban Dobogókőn mértek. Most éjjel ennél alacsonyabb maximum hőmérsékletet regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat Kékestetőn, 3,9 fokot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.