Közélet

Babákkal sétáltak Szeged belvárosában + FOTÓK

Babákkal sétáltak Szeged belvárosában + FOTÓK

2013. október 7., hétfő
Babákkal sétáltak Szeged belvárosában + FOTÓK
baba_mama_szechenyi_ter_mj 10

Kendőbe tekert, kangoo babahordó vagy éppen babakocsi. A mamák és papák kedvenc babahordozó eszközeikkel sétálták át Szeged legforgalmasabb pontjait picinyeikkel, hogy a Nemzetközi Babahordozó Hét alkalmából felhívják a figyelmet a szülő-gyerek kapcsolat e különleges formájára.

"Az előzetes visszajelzések alapján legalább harminc résztvevőt várunk a szombati sétára. A tavaszi rendezvényünkön valamivel kevesebben voltunk, sajnos akkor nem kedvezett az időjárás és esőbe torkollott a séta. A mai napon arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a gyereket magunkon hordani nem ciki, hanem a testi és lélektani fejlődés szempontjából egészséges. Örömmel látom, hogy a visszatérő vendégeink mellett van néhány új csatlakozónk is" - foglalta össze a SZEGEDma.hu-nak

Zsemberyné Mucs Katalin

, babahordozási tanácsadó. A Csimpajkó Bahahordozó Klubnak már nem ez volt az első ilyen "sportos" gyerekbarát megmozdulása. Tavaly - a rendezvény első évében - összesen húsz család csatlakozott a rövidke, ám annál vidámabb sétához. A szombati eseményhez a Széchenyi téren gyülekeztek a szülők és gyermekeik, hogy onnan ballagjanak tovább a Kárász utcán át az Aradi térig, majd onnan tovább a Dóm térre, megcélozva az Oskola utcát. A kisebb tömegben sokféle babahordozót felfedeztünk, volt köztük egyszerű, de bonyolult csomóval megkötött kendő, de csatos "zsák" is.

Berta-Nagy Julianna

a kendőre esküszik, mert gyermeke bármely életszakaszában bevetheti. Portálunknak azt mondta, kezdetben mellkasához kötötte fel a picit, de ahogy idősödött, egyre nehezebb lett, így kénytelen volt a hátán helyet csinálni neki.

Huszár Hajnalka

anyagi megfontolásból saját készítésű, kisegeres babahordót csinált kislányának. Mivel varrónő, nem okozott problémát neki az sem, hogy barátnője kabátját szerelje fel kis batyuval. A fiatal anyuka először csatlakozott a babasétához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.