Közélet

70 elsikkasztott nyelvvizsga miatt indult eljárás

70 elsikkasztott nyelvvizsga miatt indult eljárás

2013. október 30., szerda
70 elsikkasztott nyelvvizsga miatt indult eljárás

70 rendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt javasol vádemelést a rendőrség egy szegedi nyelviskola vezetője ellen.

Sikkasztás vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság 2012. májusában egy szegedi nyelviskola ellen egy magánszemély feljelentése alapján. E szerint a sértett egy közvetítőn keresztül megállapodott a nyelviskolával arról, hogy felkészítik a nyelvvizsgára. Ezért a kért összeget be is fizette, azonban a tanfolyam nem kezdődött el, a pénzét nem kapta vissza. A nyomozás során a rendőrök több zsáknyi iratot foglaltak le, amely alapján megállapították, hogy az ügynek jóval több sértettje van. Az iskolát működtető cég egy idő után az alkalmazottait sem fizette ki, sőt a közüzemi szolgáltatók felé sem teljesítette kötelezettségeit. A Szegedi Rendőrkapitányság 70 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a nyelviskola vezetőjét,

F. Krisztiánt

. A 28 éves férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azzal védekezett, hogy gazdasági lehetőségei beszűkültek, ezért nem teljesítette az általa vállaltakat. A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.