Közélet

Szegeden zárt le egy korszakot Petruska András + VIDEÓ

Szegeden zárt le egy korszakot Petruska András + VIDEÓ

2013. szeptember 23., hétfő
Szegeden zárt le egy korszakot Petruska András + VIDEÓ
Petruska-Andras-foto22

Nyári koncertturnéjának egyik utolsó állomásaként Szegeden adott koncertet Petruska András. A zenész az IH Rendezvényközpontban szórakoztatta közönségét, mint mondta, a turné végén hosszabb szünetre vonul vissza, hogy műhelyében új dalain dolgozhasson.

Ismerős vendég a színpadon a szegedi közönség számára

Petruska András

, a világzene széles palettáján mozgó előadó már több koncertet is adott városunkban. Nem csak stílusában, de hangszerelésben is igen változatos az előadás: ugyan legtöbbször gitárral a kezében láthatjuk őt, de emellett énekel, dobol, nagybőgőzik, skót dudán játszik, trombitál is. Egyszemélyes zenekara, azaz 2010-ben indult és a mögötte álló, több mint 400 klub- és fesztivál fellépéssel, valamint két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött. "A nyári turném egyik záróállomása ez a koncert, május eleje óta körbejártam az országot. Szeged azonban kimaradt, ami kivételes esetnek számít, hiszen nagyon sokszor jártam itt és szeretem a várost, az itteni közönséget. Fontosnak tartottam, hogy ezt a hiányt pótoljuk" - nyilatkozta portálunknak Petruska András, aki péntek este az IH Rendezvényközpont színpadán lépett fel. A szegedi koncert számára is különleges volt, hiszen pályájának egy szakaszát zárhatja itt le, hogy újat nyisson. "Ezen a nyáron éreztem magamban egy áttörést, három év zenélés után valami megmozdult, kinyílt bennem. Egy kicsit rendezgetnem kell magamban az új ötleteket, elképzeléseket, így az év végéig abbahagyom a koncertezést. Csak az írásnak szentelném minden időmet, új dalokon fogok dolgozni" - magyarázta a zenész. http://www.youtube.com/watch?v=puDY4j56wZM A zenei paletta teljes szélességében kalandozó előadó legutóbb a Gastroblues Fesztiválon is fellépett. "A blues a gitárosok számára az egyik legalapvetőbb stílus és kommunikációs forma. A bluesban, és az általam leginkább kedvelt stílusokban az autentikusság fogott meg, ez az, amit a saját zenémben is keresek. Így jutottam el a magyar népzenéhez is, amely most leginkább inspirál. Ez, a számomra új felfedezés a most készülő dalaimon is érződni fog" - mondta a zenész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.