Közélet

Kártérítést kap a 2006-os rendőrattak egyik áldozata

Kártérítést kap a 2006-os rendőrattak egyik áldozata

2013. szeptember 13., péntek
Kártérítést kap a 2006-os rendőrattak egyik áldozata

Jogerősen 1,9 millió forint kártérítést, annak hétévi kamatát, továbbá félmillió forintos perköltséget ítélt meg a Fővárosi Ítélőtábla egy férfinak, aki 2006. október 23-án a fővárosi Károly körúton bántalmazott a rendőrség - írta a Magyar Nemzet pénteken.

A lapnak a sértett ügyvédje,

Gaudi-Nagy Tamás

, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője elmondta, hogy az akkor 66 éves férfit az Astoria felől a Deák tér felé tartott, kezében egy hatalmas, középen lyukas magyar zászlóval, amikor rendőrsorfalba ütközött. A sorfal először megnyílt előtte, ám pár másodperc múlva minden ok nélkül bántalmazni kezdték, ütötték, rugdosták, a zászlót kicsavarták a kezéből, majd előállították és másnap reggelig őrizetben tartották. Az ítélőtábla a jogtalan fogva tartásért és a rendőri bántalmazásért ítélt meg kártérítést a férfinak - írta a Magyar Nemzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.