Közélet

Harcászati bemutató a vásárhelyi laktanyában

Harcászati bemutató a vásárhelyi laktanyában

2013. szeptember 13., péntek
Harcászati bemutató a vásárhelyi laktanyában
laktanya

Közel kétszáz gyermeknek tartottak harcászati bemutatót, játékos vetélkedőt a Zrínyi laktanyában.

Rendhagyó programnak adott otthon az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége: néhány órára közel kétszáz fővel emelkedett a Zrínyi Miklós laktanya létszáma. A rendezvény különlegessége, hogy 165 sajátos nevelési igényű gyermek nyerhetett bepillantást a honvédek életébe és munkájába. Egy integrációs pályázatnak köszönhetően további három intézményből érkeztek óvodások és iskolások a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola növendékeivel együtt. Az alakulat katonái színes programmal készültek a gyerekeknek. Mivel óvodás korútól egészen a szakiskolásokig minden korosztályból érkeztek, a rendezvény szervezői az iskola tanáraival együttműködve alakították ki a helyszíneket.

Talmácsi György

, az intézmény egyik pedagógusa elmondta, már hagyománnyá vált, hogy kora ősszel egy sportnapot szerveznek a gyerekeknek. Idén nagyon örültek, hogy ezt egy laktanya-látogatással egybekötve tehették meg.

laktanya2

A lelkes csapatnak lehetősége nyílt megtekinteni az alakulat egyik lövészszázadánál használatos technikai eszközöket, gépjárműveket és fegyvereket. Ezzel párhuzamosan egy játékos-katonás vetélkedőn mérhették össze ügyességüket, erejüket kicsik és nagyok egyaránt. A legnagyobb sikert a 62. lövészzászlóalj harcászati bemutatója és a komendánsok fegyveres alaki gyakorlata aratta.

Budai Anna

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.