Közélet

Elkészült az új adóslista

Elkészült az új adóslista

2013. szeptember 9., hétfő
Elkészült az új adóslista

Elérhető augusztus elsejétől a hatóságok számára az új végrehajtói adóslista, a lajstrom az ország végrehajtóinak valamennyi ügyét nyilvántartja, így a fizetési nehézségbe keveredő cégek mellett azokat a magánszemélyeket is számba veszi, akik ellen végrehajtási eljárást kezdeményeztek a hitelezők - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A lapnak

Császti Ferenc

, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara ügyvezető alelnöke elmondta: a lista egyebek mellett tartalmazza az adós állampolgár vagy cég nevét, azonosító adatait, tartozásának jogcímét és összegét. A rendszer emellett információkat tartalmaz a hitelező kilétéről, valamint arról, hogy az eljárást melyik végrehajtó folytatta le, a végrehajtás mikor és milyen körülmények mellett fejeződött be. A szakember szerint az adóslista - amely tíz évig őrzi az információkat - érdemi segítséget nyújthat a körbetartozás megfékezéséhez, a gazdasági viszonyok tisztulásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.