Biztatóak a kilátások a hazai paprikatermesztésben, a fejlesztési támogatások és a termálenergia-felhasználás feltételeinek enyhítése hozzájárulhat ahhoz, hogy a jelenlegi 170 ezer tonnás termelés tovább emelkedjen - írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában.
Mártonffy Béla
, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapban kifejtette, hogy az elmúlt időszakban a termelés enyhén csökkent, a visszaesés azonban mára megállt, a jövőben pedig növekedés várható. A világ fogyasztása egyre inkább a friss termékek irányába tolódik, ezért fontos, hogy Magyarország a termálenergiának köszöntően egész évben képes biológiai módszerek segítségével kiváló minőségű paprikát termelni - hívta fel a figyelmet a szakember a lapban. A terméktanács elnöke szerint az idén kiegyenlített árszinttel számolnak a termelők, ami jó alapot teremt arra, hogy jövőre folytassák a munkát, és fejlesztéseket kezdeményezzenek - számol be a Magyar Hírlap.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.