Közélet

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyalt Szijjártó Péter

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyalt Szijjártó Péter

2013. szeptember 4., szerda
A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyalt Szijjártó Péter

A Parlamentben fogadta szerdán az Összkínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség (ACFIC) alelnökét a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos. Szijjártó Péter a többi közt a két ország gazdasági együttműködésének szorosabbra fűzéséről tárgyalt Hszie Csing-zsonggal - tudatta az MTI-vel az államtitkár sajtófőnöke.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a találkozón beszámolt tárgyalópartnerének arról, hogy a keleti nyitás keretein belül a legfontosabb cél a két ország gazdasági együttműködésének szorosabbra fűzése - közölte

Varga Éva

. A látogatáson több kínai cég vezetője is részt vett. A legnagyobb kínai vállalatokat tagjai között tudó kereskedelmi szövetség jelenleg 3,2 millió taggal rendelkezik, ezek a vállalatok tőkeerősek és keresik a külföldi tőkebefektetések lehetőségét. A kormánybiztos ismertette a kedvező magyar beruházási környezetet, amit annak érdekében alakított ki a kormány, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.