Közélet

A jogszabályi változásokra fókuszáltak a közbiztonsági referensek továbbképzésén

A jogszabályi változásokra fókuszáltak a közbiztonsági referensek továbbképzésén

2013. szeptember 20., péntek
A jogszabályi változásokra fókuszáltak a közbiztonsági referensek továbbképzésén

A Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén működő önkormányzatok közbiztonsági referenseinek továbbképzésére került sor csütörtökön a kirendeltségen, ahol szó esett a hulladékszállítás folyamatos biztosításával és a megalakulás alatt álltó járási mentőcsapatokkal kapcsolatos rendelkezésekről is.

A referensek közreműködnek a települések katasztrófavédelmi osztályba sorolásának felülvizsgálatában, a városok és községek polgári védelmi mozgósítási terveinek elkészítésében – ez utóbbira a szervezetek újraszervezése miatt kerül sor. Változás a települések életében, hogy a katasztrófavédelem koordinálja és ellenőrzi a légi és a földi szúnyoggyérítést -hangzott el a továbbképzésen, ahol az elkövetkező időszak feladatait is rögzítették. A közbiztonsági referenseknek része lesz az őszi, belvízvédelmi bejárások megszervezésében, amelyek célja azon csatornaszakaszok felderítése, amelyeknél nem biztosított az átfolyás, valamint időszerű előkészíteni a téli időjárásra való felkészülést is. A településeknek lehetősége volt, hogy a már szolgálatban lévő katasztrófavédelmi referenseik munkáját egy további személlyel segítsék. Az alkalommal nyolc település élt, akiknek második közbiztonsági referensének alapképzése pénteken meg is kezdődött a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.