Közélet

Szivárványos az újszegedi Gregor-iskola megújulása + FOTÓK

Szivárványos az újszegedi Gregor-iskola megújulása + FOTÓK

2013. augusztus 1., csütörtök
Szivárványos az újszegedi Gregor-iskola megújulása + FOTÓK
gregoriskola03_gs

Javában zajlik az újszegedi Gregor József Általános Iskola külső homlokzatának felújítása. A tanévkezdéskor a gyerekek egy szivárvány alatt léphetnek majd be az ötvenéves intézménybe.

Heves politikai csatákat kellett megnyerni

azért, hogy a fél évszázados, kívülről lehangoló

Gregor József

nevét viselő általános iskola végre funkciójához is méltó külsőt kapjon.

Ahogy megírtuk

, a közbeszerzést gyakorlatilag a 24. órában tudták kiírni, a jogi bizottság május végén nem tudott döntést hozni, a helyi szocialista képviselők azt nehezményezték, hogy az ötvenéves, málladozó vakolatú intézményre költenék a teljes, felújításra szánt városi keretet. A Fidesz-KDNP-frakció javaslata végül megkapta a közgyűlési többséget, így negyvenmillió forintból újulhat meg az újszegedi iskola. Meghívásos, belső közbeszerzést hirdettek a Gregor-iskola homlokzatfelújítására, melyről a jogi bizottság júniusban hozott döntést, ezután kezdődhettek a munkálatok. A körzet önkormányzati képviselője,

Pocsai Blanka

arról tájékoztatott, hogy az intézmény belső udvarán kezdődött a felújítás, leszigetelték, majd egy hálóval felerősített nemes vakolatot vittek a felületre. Nemrég felállványozták a külső homlokzati részt, így hamarosan az is megújul. „A Torockói utca felőli oldalon az intézmény két lépcsőházánál nagyobb üvegfelületek vannak, oda egyedileg méretezett hőszigetelt üveg kerül” – tudtuk meg Pocsai Blankától. A Fidesz-KDNP-s politikus elmondta, a belső udvari részen bő két hét alatt készültek el a munkálatokkal, így minden az ütemtervnek megfelelően halad, az iskolakezdésre megújul az épület. Az intézmény sokszínűségét is próbálták hangsúlyozni, az igazgatónő javaslatára a Fő fasor felőli bejáratnál egy szivárványt fognak festeni a homlokzatra. „Abban mindenki egyetértett, hogy megérdemli ez az iskola, hogy ennyi év gyötrelem és borzasztó külső megjelenés után valami plusz is kerüljön a homlokzatára, így jött a szivárvány ötlete” – részletezte Pocsai Blanka. Az intézmény vidám sárga árnyalatot kap, melynek kiválasztása közös döntés eredménye volt. Az iskola tantestülete mellett a diákönkormányzatnak a véleményét is kikérték, melynek tagjai színes terveken mutatták be, miként is képzelik el iskolájukat. Nem minden elképzelést tudnak megvalósítani, de szeptemberben végre a névadóhoz is méltó környezetben kezdődhet meg a nevelő-, oktatómunka a Fő fasori intézményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.