Közélet

Szeptembertől digitális minőségben sugároz a VTV Szeged

Szeptembertől digitális minőségben sugároz a VTV Szeged

2013. augusztus 27., kedd
Szeptembertől digitális minőségben sugároz a VTV Szeged
ZelenaAndras_0133

Ősztől digitális minőségben sugároz a Városi Televízió Szeged, a napokban az ezzel kapcsolatos kivitelezési munkálatokat is megkezdték a szakemberek.

A közelmúltban megtörtént az országos digitális átállás, ami a Városi Televízió Szeged műsorsugárzását is érinti. Már elkezdődtek a munkálatok az átállásra, várhatóan szeptemberben digitális minőségben látható a televízió műsora is. A két éve megvalósított videós hírportál, és az online televízióadás elindítása mellett ez az egyik legnagyobb lépés a társaság életében. "A digitális átállás megvalósulásával a hagyományos analóg, földfelszíni sugárzás helyébe a digitális műsorszórás lép, ez számos plusz szolgáltatást jelent a televíziónézőknek. A minőség látható javulásán túl plusz ingyenes szolgáltatások és ingyenes csatornák kerülnek még a nézők csomagjaiba" - magyarázta

Zelena András

, a Városi Televízió Szeged főszerkesztője. A televízió az átálláshoz közel hatmillió forint vissza nem térítendő pályázati forrást nyert, ezt saját forrásból egészítették ki a munkálatok befejezéséhez. Aki eddig is kábelen nézte a VTV-t, annak semmit sem kell tennie, aki pedig rendelkezik a digitális vételre alkalmas eszközzel, csupán meg kell keresnie rajta az adót.

Digitális átállás Kommentár nélkül a VTV Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.