Közélet

Gasztrokavalkád Dorozsmán + FOTÓK

Gasztrokavalkád Dorozsmán + FOTÓK

2013. augusztus 19., hétfő
Gasztrokavalkád Dorozsmán + FOTÓK
nemzetisegi_nap_kkdorozsma31_gs

A török, görög, szerb, román és roma konyha remekeit is megkóstolhatták azok, akik kilátogattak a kiskundorozsmai Nemzetiségi Napra. Az alkalmi menüben padlizsánkrém, tzatziki és roma székelykáposzta egyaránt szerepelt.

Sok nemzetiség él Dorozsmán, innen jött az ötlet, hogy egy gasztronómiai napot szervezzenek – tudtuk meg

Takács Mihálytól

. Portálunknak elmondta, a Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetőjével,

Hajdú Gézával

és

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselő támogatásával rendezték meg a Faragó téren a Nemzetiségi Napot. „A török étel egy barátom ötlete volt, roston csirkecomb babsalátával és pörköltrizzsel készült. A román padlizsánkrém majonézzel is készült, míg a roma kisebbség székelykáposztát főzött tepertős kenyérrel” – sorolta a menüt Takács Mihály. Egy másik helyen bácskai kondástál készült, s voltak baráti társaságok, akik nem feltétlenül nemzetiségi étkeket főztek.

Berecz Márton

háromféle húsból főzött ízletes pörköltet, amihez egy kis kelkáposztát és száraz fehérbort tett. Baráti társaságával minden dorozsmai rendezvényen részt vesznek, s megtudtuk, természetesen a szeptember eleji kakaspörkölt-főző versenyre is készülnek.

Kothencz Tibor

souvlakit, vagyis görög rablóhúst készített, amit tzatzikivel kínált a Faragó téren. „A tzatzikinek három nap kell, hogy jól összeérjen, a húst pedig szombat óta pácoltuk” – tudtuk meg. Mihálffy Béla portálunknak elmondta, a dorozsmai lakosság sokszínűségét is megmutatta ez a rendezvény. A fideszes önkormányzati képviselő minden közösségépítő rendezvényt támogat, s természetesen végig is kóstolta az alkalmi menüt. A görög és a román konyha finomságai ízlettek neki a legjobban. A Faragó téren a Vöröskereszt Dorozsmai Nyugdíjas Klub tagjai is serénykedtek, az asszonyok több órán keresztül palacsintát sütöttek a gyerekeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.