Közélet

Tavaszt érez: újra virágzik a liliomfa a Széchenyi téren + FOTÓK

Tavaszt érez: újra virágzik a liliomfa a Széchenyi téren + FOTÓK

2013. július 10., szerda
Tavaszt érez: újra virágzik a liliomfa a Széchenyi téren + FOTÓK
tulipanfa03_gs

Ismét virágra borult a Széchenyi téren álló liliomfa, a növény a változékony időjárás miatt kezdte meg másodvirágzását.

Aki

április közepén lemaradt

, most bepótolhatja a Széchenyi téren virágzó liliomfa gyönyörű látványát. A tavaszinál egy kicsit kevesebb virággal ugyan, de ismét ünnepi díszébe öltözik a növény. "Volt egy meleg periódus, majd egy hosszabb hűvös után ismét visszatért a jó idő, a növény pedig ilyenkor azt hiszi, hogy tavasz van, és virágokat bont" - árulta el

Mihalik Erzsébet

, a szegedi füvészkert igazgatója. A liliomfa másodvirágzása egy természetes folyamat, kiszámítani azonban előre nem lehet, mint ahogy azt sem, hogy meddig érzi ennek szükségét - tette hozzá. A városháza szomszédságában gyökeret vert növény lassan száz éve, 1930 óta bontja virágait az itt élők gyönyörűségére. Főként Kelet-Ázsiában és Észak-Amerikában elterjedt, az európai hőmérsékletben kevésbé érzi jól magát. A vastag rózsaszín szirmok igazi tavaszi hangulatot adnak a tér zöldövezetének, érdemes megnézni, ha a belvárosban járunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.