Közélet

Újra szól a „katicás rádió”

Újra szól a „katicás rádió”

2013. július 1., hétfő
Újra szól a „katicás rádió”
radio_mi_01_gs

Az újjászületett Rádió Mi, vagyis a „katicás rádió” július elseje óta ismét műsorokkal jelentkezik a neten, s a nap 24 órájában hallhatóak.

Tavaly júniusban

búcsúzott az FM 89.9-től a Rádió Mi

- lejárt a frekvenciaengedélyük, így neten sugároztak tovább. Akkor – ahogy fogalmaztak – lezárult egy korszak, de egyben ez egy új dolog kezdetét is jelenti. „Ezt a rádiót egy közösség hozta létre, egy közösség alakítja, egy közösségnek szól. Ez lehet, hogy elcsépelten hangzik, de úgy érzem, a Rádió Miben ez igaz” – fogalmazott akkor

Szőke-Tóth Ágó

. Idei születésnapjukat

új egyesülettel ünnepelték

, Mi a Rádióért névvel új kulturális egyesület született, hogy támogassa a zenei szubkultúrák és kulturális tevékenységek megjelenését, különös tekintettel az önszerveződő kezdeményezések segítésére. A Mi a Rádióért Kulturális Egyesület alelnöke portálunknak elmondta, a közel egy éves szünet arra is jó volt, hogy azok az emberek, akiket eddig biztattak, hogy szálljanak be a műsorkészítésbe, bátorságot gyűjtöttek. „Nagyon örülök annak is, hogy egy nem szóló rádióba műsorvezetőnek jelentkeztek többen, ez egy nagyon előremutató dolog. Továbbra is várjuk azokat, akik kipróbálnák magukat ezen téren, így akinek műsorötlete van, bátran keressen bennünket” – tette hozzá.

radio_mi_02_gs

Az adás július elsején 18 órakor indult újra a Jazz Kocsmából, ami nem véletlen. Az SZTE BTK-n működő stúdiójuk megmaradt, de ezen kívül minden este a Jazzből fog szólni a „katicás rádió”. A Rádió Miben saját műsort kap több, máshol nem hallható zenei műfaj, az újraindulás után a megszokott műsorok egy része megmarad, így például az Undorgrund, a Különvélemény és a Perspektíva is hallható és zenei megmondó estek is várják a hallgatókat. Természetesen új műsorok is indulnak, lesz például Reppszakkör és egy szociológiai műsor is. „Július 12-én ReinKarnevállal jelentkezünk a Rongy Kocsmából, és a THEALTER fesztiválhoz kapcsolódunk, onnan élő műsorfolyammal jelentkezünk” – tájékoztatott Szőke-Tóth Ágó. A Rádió Mi csapata bízik abban, hogy újra fognak közösségi rádióknak frekvenciát hirdetni, akkor biztosan jelentkeznek. A közvélemény-kutatások is azt mutatják, sokan autóban hallgatnak rádiót, s bár androidos applikációjuk is van a netes jelenlét mellett, fontosnak tartják, hogy újra sugározhassanak.

A Rádió Mi adása a nap 24 órájában itt hallható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.