Közélet

Rekordnagyságú támogatást fizetett ki a regionális ügynökség az első félévben a Dél-Alföldön

Rekordnagyságú támogatást fizetett ki a regionális ügynökség az első félévben a Dél-Alföldön

2013. július 10., szerda
Rekordnagyságú támogatást fizetett ki a regionális ügynökség az első félévben a Dél-Alföldön

Kiválóan halad a pályázati pénzek kifizetése a dél-alföldi régióban: a regionális fejlesztési ügynökségnek 2013 első felében több forrást sikerült lehívnia és kifizetnie a nyertes pályázóknak az eredetileg tervezettnél - közölte Kiss Imre, az ügynökség ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-vel.

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) az általa kezelt regionális (DAOP) pályázatok kedvezményezetteinek közel 14 milliárd forint uniós támogatást fizetett ki 2013 első felében gazdaság- és turizmusfejlesztésre, városközpontok és települések rekonstrukciójára, közlekedési és környezetvédelmi infrastruktúra korszerűsítésére - ismertette az eredményeket a szakember. A DARFÜ 2013-ra összesen 31,2 milliárd forint uniós támogatás kifizetését vállalta, így az első félévben a tervezett összeg időarányos része már eljutott a helyi projektgazdákhoz, többek között önkormányzatokhoz, kis- és középvállalkozásokhoz. A további fejlesztési források lehívása is a tervek szerint halad. A Dél-Alföldön a vállalkozói kedv egyre inkább erősödik az uniós pályázatoknak és az intézményrendszer szolgáltató, pályázóbarát jellegének köszönhetően, ezt bizonyítja például a telephelyfejlesztésre beérkezett több száz régiós projektötlet, valamint a turisztikai felhívások iránti kiemelt érdeklődés - mondta Kiss Imre. Az EU Önerő Alap létrehozásával az önkormányzatok segítséget kaptak, hiszen projektjeik megvalósításához az eredetileg megítélt pályázati összegen felül további támogatáshoz juthattak - közölte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.