Közélet

Nehéz visszalépni a lakossági energiaellátástól

Nehéz visszalépni a lakossági energiaellátástól

2013. július 28., vasárnap
Nehéz visszalépni a lakossági energiaellátástól

Az energiaszolgáltatók nem adhatják vissza csak úgy lakossági szolgáltatási engedélyeiket - írta a héten Népszabadság a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) a lapnak küldött tájékoztatására hivatkozva.

A lap annak kapcsán kereste meg a hivatalt, hogy pontosan meg nem nevezett szakemberek szerint ha a kormány a rezsicsökkentés révén tovább apasztja a bevételeiket, visszaadják a lakosság, a legkisebb cégek és a közintézmények kiszolgálására vonatkozó úgynevezett egyetemes szolgáltatói engedélyüket. A MEKH közlése szerint alapesetben minden szolgáltató dönthet így, náluk kell kezdeményezni és a hivatal eldönti, az ellátás mikor és milyen feltételekkel szűnhet meg. Ha a folyamat végén "végső menedékes" szolgáltatóra lenne szükség, a MEKH felhívást tenne közzé. Ennek nyomán 48 órán belül a többi szolgáltató tehetne ajánlatot. Ha nem lenne jelentkező, a MEKH saját hatáskörben kötelezne ilyenre egy általa alkalmasnak tartott társaságot. Ezt a lap szerint pontosan meg nem nevezett szakértők úgy értelmezik, hogy a MEKH akár a kivonulni szándékozó szolgáltatót is kötelezheti az ellátás fenntartására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.