Konyhatündér-tábor Szőregen + FOTÓK



Nemcsak lányok, hanem fiúk is szép számmal jelentkeztek a szőregi faluház konyhatündér-táborába. A gyerekek perecet sütöttek és fagyit készítettek, ottjártunkkor épp szendvicscsodákat gyártottak.
Minden nap egy egészséges ételt és természetesen egy édes finomságot is készítenek a szőregi faluházban a gyerekek.
Ördögné Benyhe Mária
portálunknak elmondta, hamis raffaellot is készítettek túróból, kókuszreszelékkel, míg az édesség közepébe egy szem mogyorót tettek a gyerekek. A szőregi faluházban zabpehelyfasírtot is csináltak a konyhatündért-tábor résztvevői, illetve fagylaltot és sós perecet is. Nemcsak elkészítik a finomságokat, hanem közben tanítják is a gyerekeket, a kenyérsütés rejtelmei mellett megismerhették a gabonafélék fogyasztásának fontosságát, továbbá a higiéniai szabályokat is. Szerda délelőtt a zöldségekkel ismerkedtek, játékos, kreatív szendvicsek készültek a faluház udvarán. Ezen felül minden gyerkőc vezet egy receptes füzetet is, melybe az iskolások beleírhatják az elkészített étkek fortélyait, míg az óvodásoknak a pedagógusok írják össze a recepteket. „Szeretek főzni. Amikor anya a konyhában van, segítek is neki például a zöldséghámozásban. Majd főzni is megtanulok” – újságolta portálunknak Karancsi Sándor Tamás, aki vidám figurákat rakott ki zöldségekből a szendvicsére. Majernik Lili virággal díszítette az egyik szendvicsét, illetve kis hajókat készített. A karfiolhajó mellett salátalevélből egy csónakot is kreált, melynek az utasai kukoricaszemek voltak. Lili már a múltheti
is részt vett, s annyira megszerette a társaságot és a foglalkozásokat, hogy ezt a hetet is örömmel tölti a szőregi faluházban. Mészáros Csongornak eddig a pereckészítés tetszett a legjobban, reméli otthon is sütnek majd. Héder Dániel Istvánnak is egyre jobban tetszik az ételek elkészítése, ő raffaellot fog anyukájával készíteni. Danitól megtudtuk, szeret szendvicset csinálni, otthon is többször készítette el teljesen egyedül az uzsonnáját.